Katleen Lefever,
Coaching

Ik ben Katleen Lefever en geboren te Knokke-Heist op 6 april 1974. Ik heb broers noch zusters.

Focus Anders is het resultaat van de weg die ik zelf heb afgelegd op zoek naar mezelf, naar mijn kern, naar hetgeen mij drijft in dit leven.


scroll down
Wie ben ik?

Wie ben ik?

Van in mijn jonge kindertijd werd ik aangeleerd om in het rijtje te lopen, te doen wat er gezegd werd. Het laatste wat mijn moeder wou, was ik dat als enig kind “een verwend nest” zou zijn. Ik moest gehoorzaam, flink en beleefd zijn. En zoals ieder kind wou ik graag gezien worden.

In mijn kern was ik zoals mijn moeder altijd zei een “broekveger”, zorgeloos, impulsief, maakte mij niet snel zorgen, ik was altijd positief. Het liep zoals het liep. Ik leerde om te doen wat van me gevraagd werd. Ook tijdens mijn puberteit werden strakke grenzen getrokken. In mijn ogen, natuurlijk veel strenger dan bij mijn vriendinnen die ‘alles’ mochten.

Op mijn 18e wou ik psychologie studeren, maar omdat die richting destijds niet zo alledaags was, je daar ‘niets’ mee kon doen, en eerder een richting was voor ‘mensen van wie een “hoek” af was’, werd me dit van thuis uit al snel afgeraden. Rechten daarentegen, daar kon je alle kanten mee uit. En zo ging ik rechten studeren.

In 1999 startte ik als advocaat aan de Brugse balie met de intentie om bij het Parket, het Openbaar Ministerie te gaan. Eerst nog de driejarige stage aan de balie doorlopen. Daarna had ik eigenlijk wel mijn draai gevonden en zag ik de nog te vervullen examens en stage voor Parketmagistratuur niet meer zitten. Ik besliste toen om advocaat te blijven.

Ik verdiepte mij al snel in het personen- en familierecht, gezien ik daarmee het dichtste bij de mensen stond. Luisterbereidheid en empathie kwamen van pas en ik had het gevoel dat ik mensen kon helpen.

Als jeugdadvocaat stond ik kinderen voor de Jeugdrechtbank bij en dacht ik die kinderen te kunnen ‘redden’ om alsnog een ander traject te bewandelen dan hun ouders, grootouders … Ik dacht altijd “als ik hen maar kan bereiken”, wat een mooie maar naïeve gedachte was. Blijkt nu …

In 2009 ging ik samenwerken met mijn partner Franky Baert te Jabbeke. In 2014 werd dit bvba advocatenkantoor Baert-Lefever.

Hoe langer ik advocaat was, hoe meer ik besefte ik dat die job mij steeds meer energie kostte.

In september 2017 startte ik de basisopleiding bemiddeling en wist vanaf dag 1 dat dit de richting was die ik uit wou gaan. Ik behaalde mijn diploma met grote onderscheiding. In januari 2018 volgde ik de specialisatie bemiddeling in familiale zaken en behaalde hetzelfde resultaat.

In juli 2018kwam ik mijn erkenning als erkend bemiddelaar en startte in september mijn praktijk Bemiddelingskantoor Lefever.

Voor mij was bemiddelaar en advocaat niet te combineren. Twee denkwerelden die zo anders zijn. Ik voelde dat ik niet meer terug kon en koos er voor om voortaan het pad van bemiddeling te bewandelen.

Als beginnend familiaal bemiddelaar miste ik nog iets. Naar mijn gevoel iets heel waardevol.

Ik stelde mij de vraag “Als ik zelf mij in een situatie zou bevinden waarvoor ik een bemiddelaar zou aanstellen, bij welke bemiddelaar zou ik mij goed voelen? Welke kwaliteiten zou die mens moeten hebben?”

Ik kwam tot de conclusie dat ik het belangrijk vond dat mijn bemiddelaar meer dan enkel een juridische basis en bemiddelingsopleiding moest hebben.

In september 2020 startte ik het postgraduaat oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie aan het Korzybski Instituut te Brugge. Die lessen waren hoogdagen voor mij. De therapeutische benadering sloot aan bij mijn kern. Dit gaf me zoveel positieve energie, wat na zoveel jaar voelde als thuiskomen. Ik zou de vierjarige opleiding psychotherapie volgen.

Ik had eindelijk het gevoel dat ik iets betekenisvol kon doen waar mensen beter van werden. Het bracht mensen in beweging. Ik droeg op mijn manier bij tot het kleinste verschil dat het verschil maakte. Dit werd een levenshouding.

In januari 2021 startte ik naar aanleiding van de kanker-diagnose bij mijn vader, het postgraduaat ‘Bemiddeling in laatste levensfase en euthanasie’ bij de Hogeschool Vives en behaalde mijn diploma in juni 2021. Mijn vader overleed op 28.12.2020.

Nadat ik in juni 2021 mijn diploma behaalde aan het Korzybski Instituut, startte ik in september 2021 het tweede jaar van het postgraduaat aan het Korzybski Instituut. Ik behaalde in juni 2022 mijn diploma.

Ondertussen was ik in januari 2021 gestart met de opleiding “Practitioner in NLP” (Neuro-Linguistisch Programmeren) aan de Groeiacademie te Brugge. Ik behaalde mijn certificaat in juni 2021.

Op 2 juni 2023 behaalde ik het certificaat NLP “Coaching Foundation” en op 6 juni 2023 behaalde ik het certificaat “Master Practitioner of NLP” aan de Groeiacademie te Brugge.

Op 04 juli 2023 behaalde ik het certificaat als Reiss Motivation Profile Master.

Het Reiss Motivation Profile is een toegangspoort voor zelfkennis en groeimogelijkheden. Dit profiel legt bloot wat jij nodig hebt of hoeveel je daarvan nodig hebt om gelukkig te zijn en tevredenheid te ervaren, om goed te voelen in verbinding met anderen … relatie, werk, familie, maatschappij...

Zoals mensen die opgetogen met een grote valies op reis vertrekken, vertrek ik elke dag. Ik luister naar jouw verhaal en uit mijn koffer neem ik de tools en de handvaten die ik jou kan aanreiken. Alle wijsheid zit in jou. Ik help jou enkel uit te vogelen wat je in jouw diepste binnenste al weet en hoe je jouw verhaal kan verderzetten.

Voel geen drempel, er zijn geen foute vragen...

U kan bij ons terecht voor volgende praktijkgebieden …

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvende informatie, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.
Contacteer ons vrijblijvend
Boek een afspraak